Mini-tour met het Rough Conditions Adventure Film Festival!

Film en avontuur; twee handen op een buik. Film is een perfecte manier om een avontuurlijke reis op een rauwe manier weer te geven. Er zijn geen filters, geen special effects en echte emoties. Tuurlijk, je kan beelden van een film zo verknippen dat er een ander verhaal uit komt, maar dit kan ook ten goede komen.  Een reis kan zo een poetisch prachtstuk worden waar de kijker meegenomen wordt naar het land, de situaties en bijna op de schouders wordt genomen naarmate de kilometers volgen.

Tijdens mijn opleiding aan de Academie voor Popcultuur ben ik veel bezig geweest met het maken van films en uiteindelijk ook met filmische weergaven van mijn reizen. Reizen en film is voor mij verbonden als bananen en fruitvliegjes. Of als een backpack en een avontuur. Daarom heb ik in 2015 ja gezegd tegen de vraag of ik een programma voor het ICFF in elkaar wilde knutselen. Dit programma is het Rough Conditions Adventure Film Festival geworden; een film festival over avontuurlijke reizen die voor iedereen zijn weggelegd en niet alleen voor atleten of extreme sporters.

Om de boodschap van avontuurlijk reizen de wereld in te brengen en het publiek te inspireren de platgereden paden voor gezien te houden en het onbekende in te trekken ga ik ook op reis met het film festival. In Nederland doe ik drie steden aan; Rotterdam, Enschede en Groningen.

Hieronder kun je de data en evenementen zien. Wil je geïnspireerd worden en de tofste reisfilms zien? Kom dan naar een van de edities van het RCAFF!

6 Juni – WORM – Rotterdam
15 Juni – Concordia – Enschede
23 Juni – RKZBios – Groningen

Screenshot van Adventure Not War; een van de films in het programma van 2018

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s